GASTENBOEK

We nodigen je uit om een reactie te plaatsen in ons gastenboek, door in het vak helemaal onderaan deze kolom iets te schrijven. Bedankt !


Reacties

GASTENBOEK — 13 reacties

 1. De Startbaan uit Sassenheim begon hun cultuurproject over Afrika met de Zongofamilie. En dat was meteen een fantastisch begin.
  De speelzaal zag er prachtig uit. Het verhaal was leuk, de activiteiten waren leuk en de muziek was prachtig. En wat hebben we met z’n allen lekker muziek gemaakt!
  De complimenten, ook over de goede organisatie.
  Bedankt.

 2. Net thuis van een hele dag Afrikaanse invloeden, kan ik niet anders zeggen dan dat het een super dag was. Zó leuk dat jullie ook de oudere kinderen mee konden krijgen, dat de kleuters zich helemaal mee lieten nemen en dat jullie alle groepen er tussenin ook fantastisch konden motiveren. Als aan het einde van de dag aan je gevraagd wordt: “Gaan jullie nu terug naar Afrika?” en je bijna verstekelingen in de bus hebt omdat kinderen nog geen afscheid willen nemen, dan heb je toch echt iets goed gedaan!
  Jan en Paul, heel erg bedankt voor een zeer geslaagde dag.
  Groeten van (jullie zoveelste) tante Bouba, Jozien Peters leerkracht op basisschool de Dillenburg in Ede.

 3. Beter laat dan nooit!!!! Zoals beloofd een klein berichtje in jullie gastenboek dus.
  Tijdens het zoeken naar een knutselidee kwam ik toevallig op jullie leuke site terecht en meteen was ik enthousiast over de workshop rond Burkina Faso!
  Kwam dit even goed uit omdat we rond Burkina Faso werkten!
  Op de afgesproken dag toverden jullie onze eetzaal om in een geweldig dorp gelegen in Burkina Faso! Ook de aangepaste kledij vonden de kinderen geweldig! Ze zaten al helemaal in de juiste sfeer nog voordat ze in het dorp kwamen.
  Na het zingen, handen wassen, water halen, enz. enz. was het tijd om een geweldig feest voor te bereiden. Er werd gezongen en muziek gemaakt en vonden het helemaal geweldig! Vooral tante Bouba vonden ze top 😀
  Iedereen, zowel leerlingen, collega’s als directie vonden het een zeer geslaagde workshop! Zeker de moeite waard! We zouden jullie zo laten terugkomen!
  Bedankt voor de geweldige dag op onze school!
  Groetjes,

  De leerlingen, juffen en meester van sb De Vlinderboom in Belgie!

 4. Jan en Paul, bedankt namens onze school, De Rietlanden in Den Bosch, voor de geweldige dag die jullie verzorgd hebben op 12 maart 2013! Wij zijn een school voor speciaal onderwijs, dus het was even spannend hoe de kinderen op de workshop van jullie zouden reageren, maar het resultaat was super! Onze kinderen vinden het vaak toch wel lastig om een uur hun aandacht ergens bij te houden, maar tijdens jullie workshop bleken bijna alle kinderen het zelfs anderhalf uur vol te kunnen houden! De kinderen hebben genoten, vooral door de afwisseling van vertellen, kijken en zelf doen. En ja zeg nou zelf, welk kind vindt het nou niet leuk om te mogen spelen op Afrikaanse muziekinstrumenten! Nogmaals, bedankt voor jullie komst! Zowel wij als de kinderen hebben erg genoten!

  Leerkracht SO De Rietlanden, Den Bosch

  (Ps: En de eerste foto van een kind met zijn gezin zittend op de grond macaroni etend met de handen uit één kom, had ik al snel binnen!En ja, toch ook de discussie binnen onze klas, dat sommige kinderen het niet mochten van hun ouders. Het kind dat dit wel mocht, glunderde van oor tot oor!)

 5. Vorig schooljaar heeft de Zongofamilie een erg leuke percussiemarathon op onze school verzorgd. De hele dag klonken percussieklanken door de hele school en hebben alle kinderen minstens een half uur meegespeeld. Tevens waren er een aantal ouders die de hartslag verzorgd hebben, door drie uur lang mee te spelen! Het was een erg geslaagde dag, waarop de kinderen door middel van sponsoring een mooi bedrag bij elkaar hebben gekregen voor een paar projecten in Burkina Faso. Een aanrader.
  Hetty

 6. Beste Zongofamilie,
  In januari 2009 hadden wij bij ons op school een Afrikaweek. Ieder jaar staan we stil bij onze zusterschool in Gambia: Marent Nursery School. Als afsluiting hebben jullie toen een voorstelling gegeven voor alle kinderen van de school. Indrukwekkend! Iedereen was laaiend enthousiast. Wat een sfeer werd er gemaakt. Het staat nog op mijn netvlies. Wij gaan jullie zeker in de nabije toekomst uitnodigen om onze Afrikaweek weer kleur te geven.
  Johan van Bergen, schoolleider obs De Biezenkring, Dongen

 7. Bij de opening van het nieuwe schooljaar hebben we de kinderen getrakteerd op een een voorstelling van de Zongofamilie. Het was een swingende start van het jaar en iedereen kreeg er energie van. Vooral het interactieve gedeelte, samen muziek maken en een instrument mogen bespelen, was zeer inspirerend.
  Een aanrader en voor herhaling vatbaar.
  Mieke Hartstra, cultuurcoördinator, SBO Noorderlicht, Tilburg.

 8. Het is voor onze school een hele tijd geleden dat wij de Zongofamlie op bezoek hadden.
  Het was een groot feest voor de kinderen. Door de manier waarop het gymlokaal was omgetoverd, kwam je meteen terecht in de sfeer van Afrika. De kinderen zijn actief betrokken bij het verhaal. Top!
  De Zongofamilie was een succes.
  We zijn tevreden over de afspraken die we met Paul Nas hebben gemaakt, alles is goed verlopen.
  Een aanrader!
  Yvonne de Vries, bouwcoördinator van bs. de Korenaar in Eindhoven

 9. Als kinderen een hele dag lopen te stralen, ná schooltijd aan hun ouders enthousiast vertellen wat ze hebben meegemaakt en wat ze hebben mogen doen en zelfs nog een tijd na deze dag praten over hun belevenissen, dan weet je dat het een succes geweest is.
  Juist de actieve manier om kinderen bij het spel te betrekken sloeg goed aan.
  We waren ook erg tevreden over de manier waarop de afspraken vooraf gemaakt werden en de communicatie die erop volgde.
  Een aanrader!
  Wij hebben de rest van de dag gevuld met activiteiten en spelonderdelen,gekoppeld aan Afrika.
  Marion,
  leerkracht basisschool BoschAkker, Eindhoven

 10. De Zongofamilie was voor al onze kinderen één groot feest omdat:
  *de voorstelling boeiend en vol passie werd gebracht
  *de kinderen de vrijheid en ruimte kregen om zelf aan de slag te gaan
  *er gewerkt werd met authentiek materiaal en goede muziekinstrumenten
  *het hele speellokaal werd omgetoverd in een prachtig Afrikaans tafereel
  *ieder kind zijn eigen bijdrage kon leveren aan een geweldige, sfeervolle afsluiting
  De Zongofamilie in school was een succes voor ieder kind, leerkracht en ouder!

  Anneke Tappel
  leerkracht obs Meander “De Hoogstraat” te Leersum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *