INHOUD

Het programma bestaat grofweg uit 2 onderdelen:

1. een verhaal over de familie Zongo:

De kinderen worden wakker in een hut in het dorpje Ouezindougou, Burkina Faso. Paul vertelt over het gezinsleven, hoe woont de familie Zongo, wat wordt er zoal gegeten en hoe eten ze? Hoe verbouwt men het voedsel?
Hierna gaan de kinderen klusjes (spelletjes) doen: water dragen, Afrikaans handen wassen en vegen. Er is een intermezzo met liedje en balafoon begeleiding. Vervolgens maken de kinderen kennis met een Afrikaanse school: leren woordjes, bekijken foto’s etc. ‘s Avonds komt oom Bouba thuis van een lange reis en natuurlijk wordt er dan feest gevierd.

2. een muziekworkshop:

Er wordt een percussie-muziekstuk ingestudeerd waaraan ook Afrikaanse dans en zang zijn toegevoegd. Verschillende Afrikaanse instrumenten komen aan bod: djembé, tama of pratende trommel, shakers, grote trommels.
Het geheel wordt afgesloten met de thuiskomt van oom Bouba en de uitvoering van het muziekstuk.

De inhoud van het programma is aangepast aan de verschillende leeftijden van de kinderen. Voor de jongere groepen zijn het verhaal en de muziekinstructie wat eenvoudiger dan voor de oudere kinderen.

KLEUTERPROGRAMMA

Voor de kleuters is er een apart kleuterprogramma, met gelijk concept (verhaal + muziek) maar met een geheel eigen kleuter- trommelavontuur. De kinderen gaan samen op reis om iemand te helpen en beleven onderweg al trommelend van allerlei avonturen. Spannend !!

GEZAMENLIJKE AFSLUITING

Indien gewenst kunnen we de dag beëindigen met een gezamenlijke afsluiting. Alle kinderen verzamelen zich in de aula of buiten op de speelplaats evt. samen met ouders, en kijken terug op de dag vol avontuur. De muziekstukken worden gespeeld, er wordt een lied gezongen.

Altijd dolle pret !!

DE ZONGOFAMILIE DEEL 2

Mocht U overwegen de Zongofamilie voor een 2e keer achter elkaar in huis te halen, voor dezelfde leerlingen, hebben we hiervoor een vervolgprogramma.

Voor meer informatie over de voorbereiding klik hier.