VOORBEREIDING

Voor de uitvoering van De Zongofamilie is geen specifieke voorbereiding van docenten nodig, maar in overleg kan het project worden voorbereid en uitgebreid:

1. DE ZONGOTAS

In de tas zitten een aantal Afrikaanse gebruiksvoorwerpen, bv voor de inrichting van een thematafel. Met deze spullen kunnen de docenten en leerlingen al vóór de projectdag aan de slag. Dit is een uitstekende manier om de kinderen al vooraf kennis te laten maken met het dagelijkse leven in Afrika.

 

 2. FOTOBOEK

Met mooie grote foto’s van “gewone” Afrikaanse mensen en situaties. Per thema (wonen, school, werken, e.d.) zijn foto’s afgebeeld die samen bekeken en besproken kunnen worden door docenten en leerlingen. De kinderen proeven van de sfeer en maken kennis met het leven in een Afrikaans land. Veel foto’s zijn ook daadwerkelijk in Burkina Faso genomen en natuurlijk is er ook afbeelding van de familie Zongo te vinden. Sommige foto’s komen terug in de voorstelling. Voor gebruik met het digi-bord hebben we een Powerpoint gemaakt.

KLIK HIER VOOR HET DIGITAAL FOTO BOEK

3. KNUTSELEN

Schilderen, maskers maken, boetseren, sierraden maken, zelf muziekinstrumenten maken etc. Op de knutselpagina vind je voorbeelden en instructies.

KLIK HIER VOOR DE KNUTSELPAGINA